Pijnstillers

136 artikelen

    Filters: Geen

APC

Sanias

APC

20 Tabletten

€ 2,49

Paracetamol

Paracetamol is een veelgebruikte pijnstiller die wordt gebruikt om milde tot matige pijn te behandelen. Het is ook effectief bij het verlagen van koorts. Paracetamol werkt door de productie van prostaglandines in het lichaam te verminderen, die verantwoordelijk zijn voor pijn en ontsteking.

Paracetamol is verkrijgbaar zonder recept en is veilig in gebruik bij de juiste dosering. Het is een populaire keuze voor de behandeling van hoofdpijn, menstruatiepijn, spierpijn en artritispijn. Het kan ook worden gebruikt om koorts te verlagen bij infecties en griep.

Hoewel paracetamol over het algemeen veilig is, kan het bijwerkingen veroorzaken bij hogere doseringen. Een overdosis kan ernstige leverschade veroorzaken, dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

NSAID’s

NSAID's, of niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen, zijn een klasse van pijnstillers die vaak worden gebruikt om pijn en ontsteking te behandelen. Deze geneesmiddelen werken door de productie van prostaglandines te blokkeren, die verantwoordelijk zijn voor pijn en ontsteking in het lichaam.

NSAID's zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules, crèmes en gels. Ze worden vaak gebruikt voor de behandeling van milde tot matige pijn, zoals hoofdpijn, menstruatiepijn, spierpijn en artritispijn. Sommige NSAID's, zoals ibuprofen en naproxen, worden ook gebruikt om koorts te verlagen.

Hoewel NSAID's over het algemeen veilig zijn bij de juiste dosering, kunnen ze bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten, misselijkheid, duizeligheid en maagzweren bij langdurig gebruik. Daarom is het belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en deze geneesmiddelen niet langer dan nodig te gebruiken.

Zwak werkende opioïden

Zwak werkende opioïden zijn een klasse van pijnstillers die minder krachtig zijn dan sterk werkende opioïden, maar toch effectief kunnen zijn bij het verminderen van pijn. Deze opioïden werken door zich te binden aan de opioïde receptoren in het centrale zenuwstelsel en de pijngevoeligheid te verminderen.

De twee meest voorkomende zwak werkende opioïden zijn codeïne en tramadol. Codeïne wordt vaak voorgeschreven voor de behandeling van milde tot matige pijn, zoals hoofdpijn, menstruatiepijn en kiespijn. Tramadol is iets sterker dan codeïne en wordt vaak gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn, zoals bij rugpijn of artrose.

Hoewel zwak werkende opioïden minder potent zijn dan sterk werkende opioïden, hebben ze nog steeds het potentieel om bijwerkingen te veroorzaken, zoals misselijkheid, duizeligheid en slaperigheid. Daarom moeten deze opioïden alleen worden gebruikt zoals voorgeschreven door een arts en moeten patiënten nauwlettend worden gevolgd tijdens het gebruik.

Als u denkt dat een zwak werkend opioïde geschikt is voor uw pijnbehandeling, bespreek dit dan met uw arts of apotheker. Onze online drogisterij biedt een breed scala aan zwak werkende opioïden, waaronder codeïne en tramadol, om u te helpen uw pijn te verlichten en uw welzijn te verbeteren. Bestel vandaag nog en begin met het verminderen van uw pijn.

Sterk werkende opioïden

Sterk werkende opioïden zijn een krachtige klasse van pijnstillers die worden gebruikt om ernstige pijn te behandelen die niet goed reageert op andere pijnstillers. Deze opioïden werken door zich te binden aan de opioïde receptoren in het centrale zenuwstelsel en de pijngevoeligheid te verminderen.

Sterk werkende opioïden worden meestal voorgeschreven voor patiënten die lijden aan chronische pijn als gevolg van kanker, rugletsel of andere ernstige aandoeningen. Deze opioïden zijn zeer effectief bij het verlichten van pijn, maar hebben ook het potentieel om bijwerkingen te veroorzaken, zoals misselijkheid, braken, constipatie, duizeligheid en slaperigheid.

Voorbeelden van sterk werkende opioïden zijn morfine, fentanyl, oxycodon en hydromorfon. Deze medicijnen zijn alleen op recept verkrijgbaar en moeten onder strikt toezicht van een arts worden gebruikt vanwege hun potentie en het risico op verslaving en overdosering.